خانواده شهید اعظمی را بهتر بشناسیم.

خانواده شهید اعظمی را بهتر بشناسیم.
اردیبهشت 3, 1395
628 بازدید

خانواده شهید اعظمی را بهتر بشناسیم به قلم مهندس واحدی دیرزمانی است با برادارن اعظمی حشر و نشر دارم. از دهه هفتاد، زمانی که دانشجو بودم و سه نفر از این برادران به صورت همزمان و در مقاطع مختلف، در بهترین دانشگاه های کشور در حال فراگیری علم و دانش بودند تا در آینده به […]

خانواده شهید اعظمی را بهتر بشناسیم

به قلم مهندس واحدی

دیرزمانی است با برادارن اعظمی حشر و نشر دارم. از دهه هفتاد، زمانی که دانشجو بودم و سه نفر از این برادران به صورت همزمان و در مقاطع مختلف، در بهترین دانشگاه های کشور در حال فراگیری علم و دانش بودند تا در آینده به نظام مقدس جمهوری اسلامی و کشورشان خدمت کنند، با آنها آشنا شدم. به یاد دارم بین ترم های دانشگاهی و ایام نوروز همیشه خانه یشان پر از دوستان دانشجو بود و محل بحث و تبادل نظردرامور سیاسی بود. همه برادران اهل مطالعه و کتاب خوان بودند. در میان دوستانشان، از همه تفکر و قشری، چپ-راست، پیروان خط امام، رسالتی ها ی وقت و اصلاح طلب و اصولگرا وجود داشت که نشانه تساهل و تسامح فکری این خانواده است.

از خانواده ای کشاورز- عشایر می باشند. به همین دلیل، خصیصه هوش، ذکاوت، سخت کوشی و گشاده دستی اینگونه خانواده ها در وجود این برداران به صورت وافری وجود دارد.  آنها شش بردار و یک خواهر می باشند. بزرگترین آنها، شهید عین الله می باشد که به قول مادرشان خمس بچه هایش بوده که در راه خدا و وطنش داده است. شرح حال این برادران برای اطلاع همشهریان عزیزم به صورت زیر می باشد:

  • دانشجو و معلم شهید عین الله: متولد سال ۱۳۴۲ و از یاران در گهواره امام خمینی است. در زمان پیروزی انقلاب از انقلابیان فعال بود. بعد از گرفتن دیپلمش در سال ۵۹، به دلیل انقلاب فرهنگی و بسته شدن دانشگاه ها، مدتی در آموزش و پرورش مشغول بکار گردید. در سال ۱۳۶۲ در دانشگاه تربیت معلم شهید رجایی قبول شد. شهید عین الله از جمله رزمندگانی بود که قبل از شروع هر عملیات به جبهه دعوت می شد. عشق شهادت داشت. به همین دلیل، در عملیات بدر، گردان ویژه خط شکن  لشکر ۴۱ ثارالله را انتخاب کرد و در این عملیات به سایر دوستان شهیدش، عزیزالله عرب، بیژن برخوری، احمد سلیمانی و محسن شریفی و محمد رضا مقبلی و سایر شهدای اعظمی و…. پیوست.
  • حمدالله: برادر دوم خانواده و از رزمندگان دفاع مقدس می باشد. ایشان دارای دو مدرک لیسانس مدیریت بازرگانی و حقوق است. مدتی رئیس شعب مختلف بانک ملت در کرمان بوده و اکنون نیزمعاون اداره خزانه داری این بانک در استان کرمان می باشد. می گویند از مدیران پاکدستی است که برای پرداخت وام فقرا و کم بضاعت ها شخصا” تلاش می کند.
  • دکتر ذبیح الله: این برادر شیفته رشته کشاورزی و شغل نیاکانش است. به همین دلیل؛ رشته کشاورزی را برای تحصیل انتخاب کرد. به فعالیت های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از همان زمان علاقمند بود. ایشان توسط اعضای انجن اسلامی مدرسه، به عنوان رئیس انجمن اسلامی انتخاب شد. عضو پایگاه مقاومت مسجد بود و عضو بسیج مستضعفین و در همین دوران، بارها برای دفاع از وطن به جبهه رفت. در عملیات بدر، همرزم برادر شهیدش بود. این قدر خوددار و صبور بود که تا زمان اعلام رسمی شهادت برادرش، آن را به کسی نگفت. بعد از پایان جنگ، در کنکور شرکت کرد و رشته کشاورزی را برای ادامه تحصیل انتخاب کرد. مدرک لیسانس و فوق لیسانسش را از دانشگاه تهران، که بهترین دانشگاه کشور و خاورمیانه است، کسب کرد. در همین زمان عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر شد. چند سالی در دانشکده های کشاورزی این دانشگاه در کرمان و جیرفت تدریس کرد. در سال ۱۳۸۴، از دانشگاه گنت بلژیک پذیرش ادامه تحصیل در رشته دکتری کشاورزی گرفت و راهی اروپا شد.

 دکتر ذبیح الله در عمل ثابت کرده که عاشق زادگاهش است. بعد از اخذ درجه دکترای کشاورزی اش، علی رغم، فرصت های خوبی که در اروپا، کانادا، تهران و کرمان برایش مهیا بود، ولی مجددا به جیرفت برگشت. مدتی معاون آموزشی دانشگاه بود. با تلاش های شبانه روزی و رایزنی هایش در تهران و کمک مسئولین و همکارانش در این مدت موفق شد چهار دانشکده و بیست و هشت رشته مختلف کارشناسی و کارشناسی ارشد تاسیس و به آن شکل دانشگاه بدهند. ایشان، رویاهای بزرگی برای جیرفت وعنبرآباد از جمله تبدیل این منطقه به بزرگترین و پیشرفته ترین مرکز گلخانه های خاورمیانه را دارد.

  • قاضی دکتر روح الله: به اذعان معلمینش، دانش آموز درس خوان، مودب و سخت کوش و بهترین دانش آموز دبیرستان طالقانی و شهر جیرفت در آن سال ها بود. با رتبه ۲۶ رشته حقوق دانشگاه شیراز را انتخاب کرد. بعد ازفراغت از تحصیل، در امتحان قضاوت شرکت کرد و با رتبه خوب پذیرفته شد. سپس به انگیزه خدمت در مناطق محروم راهی استان هرمزگان شد و ابتدا در سمت قاضی تحقیق مشغول به خدمت شد. بعد از مدتی به عنوان دادرس دادگاه های عمومی و انقلاب و سپس به ریاست شعب ۱۸ و ۱۰۲ دادگاه های جزایی وقت انجام وظیفه نموده و با توجه به لیاقت و شایستگی وی به سمت معاون دادستان عمومی و انقلاب بندر عباس  منصوب گردید. شایان ذکر است نامبرده در سال ۸۳ به عنوان اولین قاضی نمونه کشوری از استان هرمزگان موفق به دریافت لوح تقدیر از دست ایت الله هاشمی شاهروردی گردید. هم اکنون ایشان قاضی دادگاه تجدید نظر و رییس دادگاه اصل ۴۹ قانون اساسی استان هرمزگان می باشد. در نوع دوستی و مردمی بودن ایشان همان بس، هر جیرفتی که گزرش به استان هرمزگان و شهر بندرعباس می افتد، حتما سری به دفتر کار قاضی اعظمی برای کمک و مشاوره می زند.  مسئولین قضایی و مردم ، چه در تهران و چه در استان؛ ایشان را به عنوان قاضی باسواد، پاکدست و قانون مدار می شناسند. قاضی روح الله، ضمن قضاوت و تدریس در دانشگاه های استان هرمزگان، علاوه بر اخذ مدرک دکتری حقوق جزا (داخلی قوه قضاییه) هم اکنون دانشجوی دکتری حقوق کیفری و جرم شناسی می باشد.
  • دیپلمات نبی الله: در مدرسه طالقانی جیرفت به همراه دکتر محمود صابر؛ از دانش اموزان طلایی دهه هفتاد بودند که باعث سرافرازی و افتخار جیرفتی ها در سطح استان و کشور شدند. دکتر صابر رتبه یک و نبی الله رتبه ۱۱ کنکور سراسری کشور را در سال هفتاد و دو کسب کردند. ایشان حایز رتبه اول دانش اموزی شهرستان جیرفت را در سال اول دبیرستان و رتبه سوم استان کرمان را در سال دوم و سوم کسب نمودند. تا سال ها، معلم های جیرفتی با افتخار از این دانش آموز یاد و وی را به عنوان الگوی دانش آموزان معرفی می کردند. از همان قدیم علاقمند به سیاست بود لذا رشته علوم سیاسی را در دانشگاه شهید بهشتی تهران انتخاب کرد. فوق لیسانس را هم در رشته روابط بین الملل، گرایش دیپلماسی و سازمان های بین المللی از دانشکده وزارت امور خارجه اخذ کرد. ایشان از جمله  دانشجویان دکتر ظریف و دکتر ممتاز، سریع القلم، بشیریه و ….از اساتید برجسته علوم سیاسی و روابط بین الملل بوده است. در سال ۱۳۸۲ به استخدام وزارت امور خارجه درآمد. در اوایل خدمتش مسئول پیگری پرونده استرداد و بازگرداندن آثار باستانی غارت شده جیرفت از انگلستان و فرانسه در وزارت امور خارجه بود. ایشان ضمن تهیه گزارش های متعددی برای مسئولین ذیربط، با همکاری همکارانش در سفارت کشورمان در لندن، موفق گردیدند بعضی از آثار جیرفت را از لندن به کشور بازگردانند و به سازمان میراث فرهنگی تحویل دهند. نبی الله طی دوران خدمتش، عضو هیات های مختلف دیپلماتیک کشورمان در خارج از کشور، به ویژه در سازمان ملل متحد در نیویورک امریکا، وین اتریش، چین، فرانسه، المان، بلژیک، لاهه هلند و…. بوده است.  ایشان اولین ماموریت سه ساله اش را در ترکیه و به عنوان مسئول بخش حقوقی سفارت ایران در انکارا و دبیر سوم انجام داد. در این دوران، وی از طرف کشورمان مسئولیت مذاکرات مربوط به موافقتنامه امنیتی و مبارزه با تروریسم و موافقتنامه استرداد مجرمین، تعاون قضایی و تبادل زندانیان و نیز موافقتنامه انرژی با دولت ترکیه داشته است. نبی الله هم اکنون دبیر اول و رایزن حقوقی بین المللی نمایندگی کشورمان نزد دفتر اروپایی سازمان ملل متحد در ژنو می باشد. بین دیپلمات های سایر کشورها، به دیپلماتی کوشا، وطن پرست و پیگیرمعروف می باشد و در جدیت و سماجت ایشان همان بس که، هیچگاه بر سر منافع ملی ایران معامله نمی کند.

محمدعلی: آخرین عضو خانواده اعظمی می باشد که در رشته کتابداری و اطلاع رسانی لیسانس گرفته است. وی مدتی  رییس اداره  امور کتابخانه ها و مجتمع های فرهنگی شهرستان جیرفت و عنبر آباد را برعهده داشته است و علاوه بر آن کارشناس فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان و عضویت در کانون فرهنگی مساجد و دبیر شورای روابط عمومی شهرستان جیرفت را در کارنامه کاری خود دارد. با توجه به پشتکار و لیاقت ایشان در پیگری امور کتابخانه ها و ترویج فرهنگ کتابخوانی همین بس که نامبرده تا کنون موفق به اخذ چندین لوح تقدیر از دست معاون وزیر ارشاد و مشاور فرهنگی وزیر و همچنین مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان و… شده است ضمنا” ایشان در حال حاضر دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت اطلاعات دانشگاه تهران می باشد.

همان گونه که صاحب این قلم به صورت مختصر توضیح داد، برادران اعظمی فرزندان این آب و خاک و معرف خانواده های نجیب و با استعداد شهرمان می باشند که  علاوه بر آن که هرجیرفتی به وجود آنها افتخار می کند، می توانند مشاوران بسیار خوبی برای دکتر اعظمی باشند. بیاید تا با انتخاب آقای دکتر ذبیح الله اعظمی، حماسه ی دیگری را خلق نموده و شایستگی آنها را در خدمت به مردم شریف جیرفت و عنبر آباد پاس بداریم. وعده دیدار ما هفتم اسفند ماه پای صندوق های رای.

 نگارش:   واحدی