تأثیر نانو امولسیون اسانس دارچین در کاهش پوسیدگی های پس از برداشت میوه توت فرنگی

تأثیر نانو امولسیون اسانس دارچین در کاهش پوسیدگی های پس از برداشت میوه توت فرنگی
مرداد 6, 1397
62 بازدید

کاربرد اسانسها در کنترل بیمارگرهای گیاهی عموماً بهدلیل محلولیت پایین در آب، فشار بخار باال و ناپایداری فیزیکی و شیمیایی با دشواریهایی همراه است. یکی از روشهای به حداقل رساندن این تأثیرات، استفاده از سیستم نانوامولسیون است. افزون بر این ضمن سهولت کاربرد و پایداری باعث افزایش خواص ضد میکروبی نیز میشود. در این تحقیق، پس از تهیه اسانس دارچین ) Cinammon zeylanicum ،)نانوامولسیون اسانس تهیه و مشخصات فیزیکی و شیمیایی آن مشخص شد. اندازه ذرهای نانوامولسیون ۳۷/۳±۳۳/۱۱۱ نانومتر تعیین شد. امولسیون و نانوامولسیون اسانس به همراه قارچکش تیابندازول در غلظتهای مختلف ماده مؤثره برای کنترل قارچهای stolonifer Rhizopus و cinerea Botrytis عامل پوسیدگی میوه توت فرنگی مطالعه شدند.

کاربرد اسانسها در کنترل بیمارگرهای گیاهی عموماً بهدلیل محلولیت پایین در آب، فشار بخار باال و ناپایداری فیزیکی و شیمیایی با دشواریهایی همراه است. یکی از روشهای به حداقل رساندن این تأثیرات، استفاده از سیستم نانوامولسیون است. افزون بر این ضمن سهولت کاربرد و پایداری باعث افزایش خواص ضد میکروبی نیز میشود. در این تحقیق، پس از تهیه اسانس دارچین ) Cinammon zeylanicum ،)نانوامولسیون اسانس تهیه و مشخصات فیزیکی و شیمیایی آن مشخص شد. اندازه ذرهای نانوامولسیون ۳۷/۳±۳۳/۱۱۱ نانومتر تعیین شد. امولسیون و نانوامولسیون اسانس به همراه قارچکش تیابندازول در غلظتهای مختلف ماده مؤثره برای کنترل قارچهای stolonifer Rhizopus و cinerea Botrytis عامل پوسیدگی میوه توت فرنگی مطالعه شدند. نتایج در محیط کشت جامد PDA نشان داد که امولسیون و نانوامولسیون اسانس دارچین تفاوت معنیداری در فعالیت ضد قارچی نداشت و علیه قارچهای cinerea. B و stolonifer. R بهترتیب حداقل غلظت بازدارندگی کامل برابر ۱۵۵ و ۱۵۵۵ میکرولیتر ماده مؤثره در لیتر محیط کشت نشان دادند. نتایج روی میوه نشان داد که نانوامولسیون اسانس نسبت به امولسیون اسانس، تأثیر بیشتری در کاهش پوسیدگیهای قارچی میوه توت فرنگی دارد. در باالترین غلظت کاربردی )۲ در هزار(، بین تیابندازول با نانوامولسیون اسانس دارچین تفاوت معنیدار در کاهش پوسیدگی رایزوپوسی میوه مشاهده نشد. در کنترل پوسیدگی خاکستری میوه ناشی از cinerea. B ،نانوامولسیون دارچین در غلظتهای ۲ در هزار و ۱ در هزار بهترتیب با ۳۳/۳ و ۳۳/۱ درصد پوسیدگی خاکستری میوه، بیشترین تأثیر را در کاهش پوسیدگی داشت. نانوامولسیون اسانس دارچین برای ساخت قارچکشهای طبیعی میتواند توصیه شود.

دانلود فایل مقاله: تاثیر نانو امولسیون اسانس دارچین در کاهش پوسیدگی های پس از برداشت توت رنگی